söndag, januari 11, 2009

På jakt efter de illegala

YouTube har troligen ett otroligt högt tryck på sig från hela musik- och filmindustrin eftersom man kan hitta filmklipp och låtar där... Deras senaste genidrag är att nu scannas ljudet i filmen av för att se om det innehåller någon upphovsrättsskyddad låt, och gör det de, ja, då godkänns inte uppladdningen... Detta är ännu ett steg i helt fel riktning av denna stora industri.. Om man ställer sig frågan, hur många låter bli att köpa ett album för att låten man är ute efter finns på YouTube? Det är nog inte direkt många antar jag, desto fler laddar nog ner låten eftersom det är lite begränsat att bara ha sin musiksamling på YouTube... Hur som helst så ställer detta nya drag till många problem för oss människor som gillar att klippa ihop egna filmer och använder musiken som stämningsskapare... Kanske får satsa på att enbart använda gammal klassisk musik i fortsättningen... Ett uppsving för Bach.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Råkade själv ut för det, fast den fria låten från google passade rätt bra ändå! :)

2009-01-12 17:00

 
Blogger Tobbe Arnesson said...

De tog en av mina skridskofilmer ett år efter jag laddat upp den. Laddade upp den igen (uppladdningen gick fint) men det tog bara en dag innan de stängde av ljudet igen.

Jag får väl redigera om den med ett annat ljudspår än Ry Cooder.

Kan förstå att en del artister inte gillar att YouTube tjänar pengar på deras musik (vilket det indirekt blir), men det känns ändå lite snett då även artisten får en del reklam. Nu törs jag inte skriva vilka låtar jag använt längre. :(

2009-01-13 08:06

 

Skicka en kommentar

<< Home