onsdag, oktober 14, 2009

Drickbart

Då börjat min födelsedag lida mot sitt slut och jag har fått en
uppsjö presenter. Bilden ovan visar presenten från fikagänget och
det är sju mycket fina öler. Stort tack för det! Vilka sorter är
det då? Jo, det får Tobbe redogöra för i kommentarerna.

2 Comments:

Blogger Tobbe Arnesson said...

Cantillon Gueze, en spontanjäst lambic (gueze) från Belgien.

Chimay Bleue, en belgisk strong ale. Trappist, Belgien.

Alesmith Mikkeller Stone Belgian Style Tripel Ale, en belgisk trippel med tydliga inslag av härlig amerikansk humle, från USA.

North Coast Old Stock Ale, en barley wine från USA.

Westmalle Tripel, ännu en belgisk trippel men denna gång utan humle. Trappist, Belgien.

Taru saké. Sake kallas populärt "risvin" men vin görs av frukt medan öl görs av sädesslag, vanligen malt (eller majs om man heter Hans). Ris är också ett sädesslag varför sake är öl.

Rochefort Trappistes 10, en Abt eller quadrupel som det också kallas. Ölstilen är i min mening "da shit". Ytterligare en trappist, även denna från Belgien (sex av sju Trappistbryggerier ligger i Belgien, De Koningshoeven Brewery -eller La Trappe som det oftare kallas- ligger i Nederländerna). Avstigning samtliga!

2009-10-15 09:37

 
Blogger Tobbe Arnesson said...

Slarvigt skrivet av mig, Westmalle Tripel innehåller så klart också humle (bland annat Styrian Goldings och Saaz) men smaken är långt ifrån lika tydlig som i Alesmith Mikkeller Stone Belgian Style Tripel Ale.

2009-10-15 09:40

 

Skicka en kommentar

<< Home